Dupa cum stii, site-ul tau ar trebui optimizat pe cat mai mult posibil. Acest lucru ajuta la vizibilitatea site-ului in online si este una din cele mai bune metode de a maximiza eforturile tale de marketing online. Oricum, acest lucru poate fi o provocare si pentru cineva cu experienta, de aceea am facut o lista cu cele mai bune sfaturi pentru a imbunatati prezenta site-ului tau in motoarele de cautare si in online.
11 Moduri prin care faci un SEO Mai Bun si Cresti Vizibilitatea Acestuia in Motoarele de Cautare
Creaza continut de calitate
Unul dintre cei mai importanti factori dupa care poti creste locul site-ului tau in pozitiile de cautare din Google este continutul. Are un rol crucial si ajuta pozitionarea site-ului tau cat mai bine in resultate dar si modul in care utilizatorii site-ului se vor simti atunci cand il acceseaza. Ai grija sa publici in mod regulat continut care este util si relevant pentru audienta ta.
Imbunatateste timpii de incarcare a site-ului
Cand un utilizator acceseaza site-ul tau si asteapta mai mult de 4 secunde ca acesta sa se incarce, cel mai probabil utilizatorul va parasi site-ul si va cauta un site care se incarca mai rapid, lucru care va avea impact in pozitia site-ului tau din punct de vedere SEO, de aceea, credem ca optimizarea vitezei site-ului tau trebuie sa fie printre primele actiuni pe care trebuie sa le iei in considerare.
Asigura-te ca site-ul tau este responsive
Un site responsive are capacitatea de a-si adapta designul paginilor conform cu ecranul pe care sunt vizualizate (desktop, laptop, tableta sau telefon) pentru a oferi utilizatorilor o experienta excelenta de navigare. Nu numai ca un site non-responsive va fi penalizat de motoarele de cautare, dar nici utilizatorii nu vor sta prea mult pe site atunci cand acestia nu vor putea accesa continutul cu usurinta.
Adauga link-uri catre site-uri cu autoritate
Link-uri externe catre pagini similare sunt un indicator al relevantei, care ajuta motoarele de cautare sa inteleaga mai bine topicul acoperit in acea pagina. De asemenea, adaugand link-uri catre site-uri care au autoritate pe subiectul abordat arata motoarelor de cautare ca pagina ta este o sursa de informatii de calitate.
Optimizeaza Imaginile
Imaginile sunt la fel de importante ca textul in atragerea traficului organic in site-ul tau. Folosind cuvinte cheie in numele imaginilor si in tag-ul alt, descriere si titlu, poti imbunatati sansele site-ului tau sa apara in cautarile de imagini.
Foloseste cuvinte cheie in titlurile META
Titlul META este ceea ce apare ca titlul unui site in rezultatele de cautare si este una dintre cele mai importante tenhici SEO on-page. Cand alegi titlurile META ar trebuie sa te asiguri ca sunt scurte (maxim 6-7 cuvinte) si cuvintele cheie sunt cat mai aproape de inceputul titlului.
Foloseste cuvinte cheie in tagurile H
Cand optimizezi titlurile SEO (h1, h2, h3 etc), foloseste aceasta oportunitate sa le spui motoarelor de cautare si vizitatorilor tai ce este important pe site-ul tau asigurandu-te ca ai prezente cuvintele cheie in titlurile si subtitlurile paginii. Dar tine minte, cuvintele cheie in tagurile H trebuie sa fie incluse si in textul din pagina. Altfel, poti fi penalizat pentru tentativa de a pacali motoarele de cautare.
Inlatura link-urile 404
Revizuieste site-ul si cauta link-urile care “duc catre nicaieri” – acele link-uri 4040, deoarece au un impact negativ atat in experienta utilizatorilor cat si in autoritatea site-ului. Pentru a face acest lucru mai usor, poti folosi unelte precum Google Webmaster Tools si W3C Link Checker pentru a scana site-ul instant, decat sa iei fiecare link la mana.
Asigura-te ca site-ul foloseste criptarea HTTPS
Utilizatorii site-ului tau vor sa stie ca informatiile lor vor fi protejate. HTTPS ofera o conexiune sigura pe care utilizatorii o cauta si este o cerinta pentru majoritatea browserelor moderne.
Mai mult, pentru a oferi utilizatorilor un motiv de liniste in plus, motoarele de cautare precum Google iti va penaliza site-ul pentru ca este nesecurizat, lucru care te va duce in josul clasamentului SERP.
Revizuieste arhitectura site-ului tau si mavigarea
Asigura-te ca navigarea si arhitectura site-ului este construita cu minutiozitate. Va imbunatati modul in care traficul este directionat in site si va incuraja utilizatorii sa urmareasca indeaproape butoanele call-to-action.
Adauga butoanele de social sharing
Cantitatea de share-uri pe care continutul site-ului tau o are in retelele sociale este un element cheie cand discutam despre SEO. Acest lucru se datoreaza unor algoritmi folositi de Google, care atribuie o valoare mai mare unui link share-uit pe retelele sociale (Facebook, Twitter, LinkedIn, etc). Intgrand butoanele de social sharing in site-ul tau ajuti vizitatorii sa distribuie continutul din site si astfel creste si prezenta site-ului tau in online.