16 beneficii ale site-urilor realizate pe platforma WordPress

.

Sa lansezi un business online nu este usor, si, din cauza ca investitia initiala este considerabila, poti cadea prada tentatiei de a-ti incerca norocul singur in dezvoltarea proiectului pe WordPress, decat sa lucrezi cu o agentie sau echipa web profesionista.

Chiar si atunci cand site-ul tau este construit de o echipa de profesionisti, daca planuiesti sa il administrezi de unul singur odata ce a fost lansat,  tu ar trebui sa fii in spatele deciziilor importante, precum cea a platformei de content management system (CMS) utilizate.

De ce? Pentru ca decizia va avea impact asupra site-ului, vitezei de incarcare, aspectului si functionalitatilor, dar si activitatii tale. Din acest punct de vedere, specialistii recomanda WordPress.

Istoria WordPress

In 2001, a fost lansata B2-Cafelog, o platforma de blogging construita de programatorul grancez Michel Valdrighi. Folosea PHP (Hypertext Preprocessor) si MySQL (un sistem relational de management a bazei de date open-source). Doi ani mai tarziu, Mike Little si Matt Mullenweg au preluat dezvoltarea si asa au ajuns cofondatorii platformei WordPress.

WordPress 0.7 s-a nascut in luna mai 2003. In anii ce au urmat a fost actualizata cu posibilitatea de a alege teme (template-uri), cache persistent si widgeturi imbunatatite. Pana in 2016, cand versiunea WordPress 4.5 (Coleman) a fost lansata, au fost adaugate link-urile inline, noi scurtaturi de formatare si previzualizari responsive in functiile de personalizare.

WordPress a fost pe val inca de la prima versiune, si pe motive bine intemeiate.

Cine foloseste WordPress?

Astazi, WordPress este folosit de 39,3% din toate site-urile (decembrie 2020), ceea ce reprezinta un market share mai mare de 60% intre toate platformele de content management system.

Orice dezvoltatori de continut sau marketer care are ceva experienta stie ca exista o o gama larga de optiuni atunci cand vine vorba de web design si platforme de blogging. Sunt atat de multe platforme din care sa alegi, atat platite cat si gratuite, incat decizia alegerii platformei potrivite este una foarte dificila.

Ultimii 15 ani au avut o crestere exponentiala a zonei de blogging si web design, afirmatie intarita si de aceste statistici:

  • 400 de milioane de oameni au vizualizat 24 de miliarde de pagini gazduite pe WP in fiecare luna
  • 70 milioane de postari noi si peste 47 de milioane de comentarii sunt adaugate lunar
  • Blogurile WordPress sunt scrise in peste 120 de limbi, incluzand Spaniola si Olandeza
  • Companii precum CNN, TED, UPS si CBS Radio folosesc WordPress

In timp, interesul in WordPress l-a depasit pe cel in Blogger, SharePoint si Drupal, conform datelor din Google Trends. Dincolo de blogging, WordPress este ideal pentru construirea unei retele sociale, un intranet perfect functional si site-uri de prezentare pentru afacerile online.

Si, cu o gama larga de unelte, pluginuri si optiuni flexibile, WordPress este pe departe cea mai buna platforma de publicarea continutului pe web a unei afaceri.

Hai sa vorbim putin despre ce poate oferi WordPress business-ului tau.

16 Beneficii ale platformei WordPress

1. Este simpla si usor de folosit. Standardul de calitate a ajutat WordPress sa depaseasca platforme precum Drupal sau Joomla si sa devina alegerea preferata a dezvoltatorilor web de pretutindeni, eliminand nevoia de a perfectiona tehnologii precum HTML, CSS, PHP si altele mai complicate.

Nu trebuie sa stii sa scrii cod, decat daca iti doresti o personalizare mai avansata. Poti alege dintr-un director de template-uri pentru site-urile de prezentare in WordPress sau sa lucrezi cu un developer profesional daca ai nevoie de un web design personalizat si unic sau cauti anumite functionalitati. Acest lucru iti permite sa reduci la minim timpul necesar pe care trebuie sa il petreci pentru a invata web design si iti da posibilitatea sa iti dedici timpul dezvoltarii altor laturi ale afacerii tale.

2. Este stabila si inovativa. Asemenea telefonului tau, WordPress este la curent cu ultimele tehnologii, trenduri si nevoi ale utilizatorilor.Functiile si scopul unui site se pot modifica in timp, iar WordPress se ocupa cu succes de aceste task-uri. Update-urile periodice inseamna ca platforma CMS ramane relevanta, problemele sunt rezolvate, si noi optiuni utile sunt adaugate periodic.

3. Optiuni de design atractive. WordPress are la dispozitie mii de template-uri dedicate, multe dintre ele gratuite sau la preturi modice, toate permitandu-ti sa creezi sau sa iti personalizezi creatia dupa bunul plac.

4. Flexibilitate. Poti alege din peste 22.000 de pluginuri si mii de template-uri pentru a-i da site-ului tau un aspect nou sau sa il adaptezi la modificarile sau trendurile constante din online.De exemplu, pentru Search Engine Optimization (SEO), recomandam instalarea pluginului Yoast SEO.Sau, daca ai nevoie de remarketing pe Facebook, PixelYourSite poate fi pluginul de care ai nevoie.Daca folosesti alte platforme CMS, instalarea acestor unelte specializate poate fi ceva extrem de complicat. Cu WordPress, exista o librarie de pluginuri cu o arie larga de utilizare din care poti alege pentru a le instala si configura in doar cateva minute.Asigura-te ca ai citit review-urile si ca pluginul ales este actualizat in mod regulat inainte sa il instalezi si sa il folosesti in site-ul tau.

SEO in WordPress – Simplu si Rapid

5. Search Engine Optimization (SEO). WordPress face din SEO un fleac, simplificand utilizarea tagurilor H1, H2 si H3, utilizarea cuvintelor cheie in URL-ul site-ului, si oferind suport pentru pluginuri precum SEO Ultimate, All-In-One-SEO-Pack, Platinum SEO Pack, Yoast WordPress SEO, etc.Si, daca vei petrece timp construind site-ul pentru clientii tai, va trebui sa te asiguri ca acesta este vizibil in motoarele de cautare, corect?

6. Structura. Una din optiunile care il face pe WordPress gata pregatit si optimizat SEO este structura acestuia. Site-urile cu o structura curata se incarca mai repede, si site-urile care se incarca rapid atrag vizitatorii.Apoi, WordPress permite crearea de harti XML, spunand robotilor Google unde sa gaseasca paginile site-ului tau si care pagini merita indexate. Te va ajuta sa economisesti o avere pe serviciile SEO.

7. Usurinta managementului continutului. Managementul continutului nu a fost niciodata mai usor, si poti simplifica lucrurile si mai mult asociind platformei editori, autori si administratori si limitandu-le libertatile.Daca poti modifica un document Word, poti modifica si administra si continutul unui site realizat pe platforma WordPress.

8. Comunitatea. WordPress ajuta comunitatile si site-urile bazate pe un sistem de gestionare a membrilor si nu necesita cunostinte speciale in materie de software sau alte unelte pe care dezvoltatorii de site-uri le folosesc.

WordPress este responsive, functional si prietenos cu social media

9. Capacitatea de a impartasi. A impartasi continutul este mai usor ca niciodata in enorma comunitate WordPress. Ai la dispozitie widgeturi pentru social media, pluginuri, API-uri si orice ai nevoie pentru a-ti conecta conturile tale de social media la site si partajarea continutului pe diversele platforme.

10. Open source (sursa deschisa). Software-ul open source este acel software al carui cod sursa este disponibila pentru modificare sau imbunatatire de catre oricine. Ca software open source, WordPress este imbunatatit zilnic de mii de developeri din toata lumea. Acest lucru a atras si alti developeri sa contribuie cu optiuni noi in platforma. Acesti developeri au creat un val de pluginuri noi care fac WordPress mai utilizabil si mai apreciat in utilizarea de zi cu zi.

Daca este o functionalitate de care ai nevoie in site-ul tau, exista mari sanse sa gasesti un plugin care o poate implementa in directorul WordPress. Developerii lucreaza, de asemenea, cu artisti grafici pentru a crea teme atractive si multe dintre aceste teme sunt fie gratuite sau la un pret competitiv.Datorita comunitatii puternice si developerilor inovativi, site-urile dezvoltate pe platforma WordPress pot fi la fel de unice precum companiile care le utilizeaza.

11. Responsive. Acest CMS reprezinta cea mai buna alegere daca iti doresti un site care sa arate bine pe orice dispozitiv si sa ofere utilizatorilor tai o experienta de neuitat, fie ca vorbim de smartphone, tableta sau calculator desktop.

12. Functionalitate. In timp ce majoritatea uneltelor HTML pentru construire a site-urilor includ doar funtionalitati de baza, WordPress duce acest concept la urmatorul nivel, oferind teme si pluginuri care usureaza personalizarea site-ului si imbunatatesc experienta utilizatorului.Cand incepi un proiect cu un site construit pe platforma WordPress, nu ai o limita in cum poti multitudinea de pluginuri si teme. Cu o arie larga de teme moderne si contemporane, aproape oricine poate construi un site pentru orice tip de business, incluzand:

  • Magazine online
  • Site-uri de prezentare pentru firme sau companii
  • Blogging profesional
  • Site-uri de listare a job-urilor
  • Site-uri pentru ONG-uri
  • Site-uri pentru afacerile mici
  • Comunitati online

WordPress se integreaza cu API-uri, este scalabil si rapid

13. Interfete de programare a aplicatiilor (API-uri). Retelele sociale ofera API-uri, permitand integrarea serviciilor terte cu site-urile utilizatorilor. WordPress pune la dispozitie mii de API-uri, oferindu-ti libertatea de a integra resursele externe in site-ul tau.

14. Scalabilitate. Pentru inceput e posibil sa ai nevoie doar de un site functional si care se incarca rapid. Lucrurile se pot schimba pe masura ce afacerea ta creste si incepe sa infloreasca. Dezvoltatorii web pot confirma ca WordPress iti permite crearea unei retele de site-uri, simplu si rapid, economisind timp si resurse.

15. Suport. Comunitatea WordPress include mii de tehnicieni si voluntari care ofera sfaturi gratuite si sprijin pe diverse forumuri. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi intrebarea si raspunsul va veni intr-un timp foarte scurt.

16. Viteza si eficienta. Pe cat pare greu de crezut, WordPress iti permite sa iti construiesti site-ul intr-o singura zi. Asigura-te ca ai continutul si imaginile pregatite.

Multi specialisti vor spune ca exista si alte optiuni software, care ofera aceleasi optiuni sau chiar mai bune. Niciuna din aceste optiuni nu le va oferi pe toate in aceleasi timp. Nicio alta platforma nu se va ridica la aceeasi valoare, flexibilitate si eficienta ca WordPress.

Daca ai nevoie de mai multe informatii despre WordPress sau servicii pentru crearea site-urilor de prezentare sau a magazinelor online, nu ezita sa ne contactezi. Vom fi mai mult decat incantati sa iti spunem despre optiunile si beneficiile utilizarii WordPress.

Share:
Need a successful project? Let's start working together!