Ce inseamna SEO? Ce trebuie sa stii despre SEO?

ce inseamna seo

Cand ne intrebam ce inseamna SEO, ne gandim la acronimul SEO din limba engleza, care inseamna Search Engine Optimization. Atunci cand este implementat cum trebuie, transforma traficul si vizitatorii anonimi in clienti prin site-ul tau web.

ce inseamna seo

Ce inseamna de fapt SEO?

SEO inseamna optimizarea unui site web pentru cautarile naturale ale utilizatorilor in baza cuvintelor cheie. Consta in realizarea unor modificari semnificative care indica motoarelor de cautare precum Google, Bing sau Yahoo ca site-ul tau web are o autoritate pe anumite subiecte. Scopul principal este pozitionarea paginilor de produs sau servicii in primele randuri pentru a atrage click-urile vizitatorilor.

Ce nu este SEO?

In contrast, actiunile comerciale si publicitatea platita nu inseamna SEO organic desi contribuie la popularitatea site-ului tau web. Cu alte cuvinte, nu il poti plati pe Google pentru a-ti detrona competita in lista de rezultate. Reclamele bazate pe cuvintele cheie (Google Ads) este cu totul altceva.

Factorii SEO

Totusi, ce inseamna SEO? SEO nu inseamna o arta de nestapanit! SEO se bazeaza pe 4 factori importanti care inseamna vizibilitate, continut, tehnologie si legitimitate.

Implementam module SEO WordPress care iti va permite sa interactionezi cu fiecare factor de la instalarea site-ului tau web si pana la monitorizarea traficului si a cuvintelor cheie.

Indexarea unui site web in motoarele de cautare

Robotii motoarelor de cautare navigheaza internetul pentru a gasi pagini noi. Este absolut necesar sa le faci treaba mai usoara indexand site-ul tau in principalele motoare de cautare. O harta de navigare, cunoscuta si sub numele de sitemap (sitemap.xml), iti permite listarea tuturor paginilor. In platforma CMS WordPress, exista module speciale pentru generarea fisierului sitemap.xml. Odata ce a fost configurat, te poti autentifica in Google Search Console pentru a publica acest fisier esential in descoperirea site-ului tau web. In acelasi serviciu Google, poti indexa pagini noi pentru a aparea in cateva minute in rezultatele de cautare Google. Prin serviciile de optimizare SEO, integram sitemap.xml in Google Search Console, pentru ca tu sa nu iti pierzi timpul cu detaliile tehnice.

Ce inseamna SEO in importanta continutului web

Pe internet, continutul este rege. Fii creativ, dar mai presus de toate, fii relevant atunci cand creezi continutul pentru pagina de produs. Foloseste cuvinte cheie sau fraze pe care oamenii le introduc in formularul de cautare Google. Intr-un alt articol viitor, te vom ajuta sa identifici cuvintele cheie relevante pentru afacerea si site-ul tau web. Esti in lipsa de inspiratie? Apeleaza cu incredere la serviciile noastre de copywriting.

Ce inseamna SEO in legitimitatea continutului web

Bazele unei strategii SEO de succes are legatura cu continutul web. Trebuie sa iesi in evidenta si sa te separi de marea majoritate. Totul este despre concurenta. De exemplu, nu copia descrierea produselor de la ceilalti competitori. Incearca sa ai o descriere de produs diferita de cea a producatorului sau a furnizorului. Alti comercianti probabil ca au facut deja acest lucru. Altfel, vei fi considerat doar o copie ieftina. Google nu promoveaza plagiatul. Cand continutul site-ului tau web este identificat ca si duplicat, Google penalizeaza in loc sa declasifice paginile targetate.

Tehnologia web SEO

Ce inseamna SEO pentru tehnologia web?

Sunt multe site-uri web care au un scor de optimizarte SEO foarte mic. Fara sa stii, utilizarea intensiva a codului CSS, Javascript, cookie-uri si a altor elemente, blocheaza vizibilitatea site-ului tau web. Google isi trimite roboteii numiti crawlere pentru a interpreta paginile web. De exemplu, acestia nu stiu cum sa imite click-urile butoanelor. Informatia colectata de robotei este stocata de catre algoritmi in cea mai mare baza de date din lume. Recomandarea noastra este sa iti faci site-ul cat mai simplu cu putinta.

 

 

Share:
Need a successful project? Let's start working together!