10 Beneficii in Realizarea unui Magazin Online cu WooCommerce

WooCommerce este una dintre preferatele si cele mai utilizate solutii pentru realizarea magazinelor online (eCommerce) in ziua de azi pe internet. Bazata pe platforma WordPress si dezvoltata de aceeasi echipa, WooCommerce ofera o solutie digitala simpla, puternica si plina de optiuni pentru construirea magazinului online.

Iata principalele beneficii in utilizarea platformei WooCommerce ca principala solutie eCommerce pentru magazinul tau online!

Beneficiile Utilizarii WooCommerce

1. WooCommerce este Gratuit

WooCommerce este un plugin gratuit si open-source pentru platforma WordPress. Este usor de invatat si utilizat pentru toata lumea care este la inceput de drum cu un magazin online (eCommerce).

WordPress este pe departe cel mai utilizat content management system (CMS) din lume – printre alte beneficii WordPress, estimarea este ca peste 39% dintre site-urile de pe internet – si ofera suport direct de dezvoltare pentru pluginul WooCommerce. Un magazin online realizat cu WooCommerce poate fi instalat si lansat pentru a prelua comenzi intr-un timp foarte scurt in comparatie cu magazinele dezvoltate pe o platforma custom (programata de la 0) sau solutii CMS mai complicate.

2. WooCommerce este Usor de Personalizat prin Teme

Odata ce un site custom este lansat, imbunatatirile ulterioare aduse sunt dificil de implementat si scumpe pe termen lung. Utilizand platforma WooCommerce, este usor sa faci trecerea de la un design la altul sau sa executi modificari de design. Acest lucru este usor de indeplinit prin diverse teme (template-uri), fie gratuite sau platite. Temele platite pot costa pana in 100€ si primesc suport dedicat din partea echipei de dezvoltatori. Un loc ideal pentru a cauta teme premium pentru WordPress – WooCommerce este Themeforest.

3. WooCommerce este Livrat cu Cele Mai Cerute Optiuni eCommerce

WooCommerce vine cu toate optiunile de care are nevoie un magazin online nou pentru a functiona corect, de la listarea produselor noi la primirea de comenzi si emiterea de facturari. Ofera posibilitatea utilizatorilor sa vanda orice, de la produse fizice la produse digitale descarcabile. Chiar si asa, codul pluginului este performant prin natura modulara, oferind numai caracteristicile esentiale de care au nevoie utilizatorii in orice moment. Acest lucru inseamna ca WooCommerce va fi rapid si eficient cu optiunile de baza, dar care poate fi extins dupa nevoi.

Principalele caracteristici WooCommerce:

  • personalizare fara restrictii
  • platforma de blogging la cheie
  • categorii de produse administrabile usor
  • tag-uri si atribute
  • recenzii si rating produse
  • sortare si filtrare produse
  • personalizare in functie de locatie: moneda, limba si unitati de masura

Nu exista o limita a numarului de produse pe care le poti adauga in WooCommerce sau a imaginilor pe care le poti asocia.

4. Magazinul Tau Online WooCommerce este numai al tau

Vanzarea de produse si servicii printr-o platforma terta este supusa, de obicei, unor termeni si conditii. Aceasta este o problema cu care se confrunta multi vanzatori online, de aceea este bine sa ai propriul magazin online, chiar si ca backup, in cazul in care ai probleme cu platforma pe care vinzi (eMAG Marketplace, Amazon, Shopify, etc). Daca ai depus efort sa cresti vizibilitatea brandului, clientii te vor gasi prin cautarile organice daca intampina greutati in a te gasi pe eMAG.

5. WooCommerce este Sigur

Echipa de dezvoltare WooCommerce lucreaza intens cu expertii in securitate, precum Sucuri.net, pentru a oferi clientilor cea mai sigura experienta online posibila. Actualizarile de securitate sunt livrate rapid, si le poti implementa cu un singur click. Daca actualizezi platforma WooCommerce si pluginurile WordPress in mod regulat, vei avea la dispozitie o platforma sigura, pe care sa te poti baza in dezvoltarea afacerii tale.

6. WooCommerce Ofera un Numar Mare de Extensii Oficiale

Exista peste 400 de extensii oficiale pentru WooCommerce, cu functii de la analytics, plati online si livrare pana la marketing si contabilitate. Acestea sunt extensii oficiale, create si intretinute de echipa de dezvoltare WooCommerce. De asemenea, exista si multe alte mii de extensii de la dezvoltatori terti. La fel ca si temele, pluginurile third-party sunt fie gratuite sau platite si sunt vandute de obicei pe site-urile de profil impreuna cu temele. Aceste extensii, sau pluginuri, usureaza viata proprietarilor si administratorilor de magazine online, pentru ca sunt usor de integrat in platforma. Luati in considerare ca majoritatea extensiilor pe care le-ati comanda de la dezvoltatorii terti pot ajunge la costuri de sute de euro, in timp ce majoritatea extensiilor si pluginurilor rareori depasesc 30€.

7. Search Engine Optimization (SEO)

WooCommerce ruleaza pe una dintre cele mai stabile platforme din lume, care respecta recomandarile SEO oferite de Google. Pe langa faptul ca toata platforma este prietenoasa din punct de vedere SEO, optimizarea SEO a produselor incarcate in WooCommerce este floare la ureche. WooCommerce ofera o interfata intuitiva, unde principalele detalii de produs si orice informatie referitoare la SEO poate fi introdusa si salvata. Pe langa asta, exista si unele pluginuri 3rd party pentru SEO care te pot ajuta sa optimizezi fiecare articol si pagina din site-ul tau. Unul din aceste plugin-uri este Yoast.

8. WooCommece Genereaza Rapoarte Informative

Fara o analiza corecta a eforturilor tale, este dificil sa creezi un plan de vanzari eficient. WooCommerce dispune de o sectiune de raportare foarte intuitiva si simpla. Pentru aceia care au putina sau 0 experienta in implementarea codurilor de urmarire a comportamentului utilizatorilor, sectiunea de analytics usureaza mult lucrurile. Vanzarea dupa data, cele mai dorite produse, informatiile clientilor, toate aceste informatii sunt disponibile sub forma de grafice foarte usor de inteles. Mai mult, este un proces foarte simplu sa activezi Google Analytics in WooCommerce, pentru colectarea de alte date si o analiza mai profunda a utilizatorilor.

9. WooCommerce Simplifica Procedura de Lucru

WooCommerce faciliteaza vanzarea complementara si incrucisata, intreaga platforma fiind construita pentru a simplifica aceste procese. Are un sprijin enorm din partea unei comunitati foarte mari de utilizatori care lucreaza in vanzarea online si imbunatatesc si optimizeaza WooCommerce in mod regulat.

10 Extrem de flexibila si accesibila

In comparatie cu majoritatea platformelor, o solutie WooCommerce este intotdeauna mai eficienta din punct de vedere a costurilor. Designul, dezvoltarea si instalarea unui magazin online personalizat poate dura luni de zile. Un magazin online WooCommerce, in functie de marimea lui, poate fi pus la punct in cateva zile. Modificarile de design pot fi foarte scumpe, si in general dureaza mai mult la un magazin online construit de la 0 pe o platforma proprie. Cu WooCommerce totul se reduce la implementarea unor teme noi, foarte accesibile dpvd al costului. Optiuni noi pot fi implementate rapid, cu un cost neglijabil, acolo unde magazine online custom au nevoie de un proces de dezvoltare mai mare, deci o investitie mai mare.

Concluzii

Sunt multe beneficii in utilizarea WooCommerce, pe care nu le-am inclus in aceasta lista. Aspectul profesional si flexibilitatea fac din platforma solutia perfecta pentru afacerile mici si medii. Cu WooCommerce vei avea gata implementate toate cerintele standard in eCommerce pentru o mica parte din costul pe care il dai pe alte platforme. Daca abia pleci la drum cu magazinul tau online si ai nevoie de ajutor, iti recomandam sa consulti si serviciile noastre de creare magazin online pe platforma WooCommerce si sa ne contactezi.

Share:
Need a successful project? Let's start working together!